Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Naturala Iardasita din Mehadia, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Mehadia, Romania precum: adresa Rezervatia Naturala Iardasita, cum ajung la Rezervatia Naturala Iardasita, program Rezervatia Naturala Iardasita, preturi Rezervatia Naturala Iardasita, poze Rezervatia Naturala Iardasita, localizare pe harta Rezervatia Naturala Iardasita si alte detalii Rezervatia Naturala Iardasita.

  • Locatie: Mehadia, Caras-Severin, Romania

Iardasita reprezinta o rezervatie naturala de tip mixt situata in judetul Caras-Severin, pe teritoriul administrativ al comunei Mehadia. A fost declarata arie protejata de interes national in data de 6 martie 2000, find inclusa in Parcul National Domogled – Valea Cernei.

Se intinde pe o suprafata de 501,60 ha si reprezinta o zona de chei, doline, vai, abrupturi stancoase, pesteri, izvoare, culmi, creste, coline, varfuri, platouri carstice, ponoare, pajisti si paduri cu flora si fauna specifica lantului Carpatilor Meridionali.

Flora rezervatiei este formata din paduri de foioase si conifere (fag, gorun, cer, ulm, tei, molid, garnita), arbusti (carpinita, mojdrean, alun, jnepeni), precum si specii floristice rare, dintre care: garofita alba de stanci, albastreaua de munte, sangele voinicului, specia de paius, bulbuc de munte, sanziene rosii, brandusa galbena.

Fauna cuprinde specii de mamifere, dintre care: urs brun, lup, vulpe, mistret, ras, vidra, lilieci, diferite specii de pasari, insecte, reptile si specii de broaste.

Cai de acces: DN67D – Baile Herculane – Mehadia


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Mehadia, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Naturala Iardasita?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.