Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Naturala Izvoarele Corbii Ciungi din Corbii Mari, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Corbii Mari, Romania precum: adresa Rezervatia Naturala Izvoarele Corbii Ciungi, cum ajung la Rezervatia Naturala Izvoarele Corbii Ciungi, program Rezervatia Naturala Izvoarele Corbii Ciungi, preturi Rezervatia Naturala Izvoarele Corbii Ciungi, poze Rezervatia Naturala Izvoarele Corbii Ciungi, localizare pe harta Rezervatia Naturala Izvoarele Corbii Ciungi si alte detalii Rezervatia Naturala Izvoarele Corbii Ciungi.

  • Locatie: Corbii Mari, Dambovita, Romania

Rezervatia naturala mixta (floristica, faunistica) Izvoarele de la Corbii Ciungi reprezinta o adevarata oaza cu flora si fauna relicta in Campia Romana, situata pe partea stanga a Neajlovului, in comuna Corbii Mari.

Zona este protejata datorita complexului de izvoare (800-1.000 m lungime), mlastinilor de izvor si paraiaselor colectoare ce adapostesc o variata fauna relicta, caracteristica apelor reci de munte si apelor subterane, ce curg spre Valea Neajlovului, pentru a se varsa in Neajlov, specifice tinuturilor nordice, multe dintre speciile de aici fiind pe cale de disparitie.

Din abundenta de alge ce se dezvolta in complex cea mai interesanta este rodoficeul nordic Hildenbrandtia rivularis, destul de rara in flora algologica a Romaniei si numal la altitudini de peste 1.000 m.

Accesul la rezervatie presupune autostrada A1 Bucuresti-Pitesti, pana la intersectarea cu drumul spre Potlogi, apoi catre comuna Izvoru, situata la 200 m de rezervatie.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Corbii Mari, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Naturala Izvoarele Corbii Ciungi?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.