Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Naturala Jnepenisul cu Pinus Cembra din Saru Dornei, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Saru Dornei, Romania precum: adresa Rezervatia Naturala Jnepenisul cu Pinus Cembra, cum ajung la Rezervatia Naturala Jnepenisul cu Pinus Cembra, program Rezervatia Naturala Jnepenisul cu Pinus Cembra, preturi Rezervatia Naturala Jnepenisul cu Pinus Cembra, poze Rezervatia Naturala Jnepenisul cu Pinus Cembra, localizare pe harta Rezervatia Naturala Jnepenisul cu Pinus Cembra si alte detalii Rezervatia Naturala Jnepenisul cu Pinus Cembra.

  • Locatie: Saru Dornei, Suceava, Romania

Rezervatia naturala Jnepenisul cu Pinus cembra se afla in comuna Saru Dornei, Muntii Calimani, judetul Suceava si face parte din Parcul National Calimani.

Este o rezervatie de tip forestier si se intinde pe o suprafata de 384,2 hectare.

Vegetatia este prezenta prin arboret natural in amestec intim de molid si zambru, unic in tara si foarte rar in Europa. Se intalnesc peste 7.000 exemplare de zambrii. Jneapanul apare la limita superioara a padurii iar padurea de molid si jnepenisul sunt deasupra lui. Se mai gaseste aici smandarul, un arbust ocrotit, care coloreaza in rosu aprins covorul vegetal in lunile iulie-august.

Fauna este reprezentata de cerbi carpatini, lupi, vulpi, rasi, jderi, cocosul de munte iar avifauna prin acvila de munte, acvila mica tipatoare, corb, alunar.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Saru Dornei, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Naturala Jnepenisul cu Pinus Cembra?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.