Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Naturala Locul Fosilier Svinita din Svinita, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Svinita, Romania precum: adresa Rezervatia Naturala Locul Fosilier Svinita, cum ajung la Rezervatia Naturala Locul Fosilier Svinita, program Rezervatia Naturala Locul Fosilier Svinita, preturi Rezervatia Naturala Locul Fosilier Svinita, poze Rezervatia Naturala Locul Fosilier Svinita, localizare pe harta Rezervatia Naturala Locul Fosilier Svinita si alte detalii Rezervatia Naturala Locul Fosilier Svinita.

  • Locatie: Svinita, Mehedinti, Romania

Rezervatia Svinita este situata in judetul Mehedinti, in estul Clisurii Dunarii, la 46 km de Orsova, in Defileul Cazanele Dunarii.

Este o rezervartie paleontologica impartita in trei vai:

- Valea Saraorski (punctul fosilier de aici este situat la 4 km vest de Svinita si este ocrotit prin lege, datorita calcarelor feruginoase prezente aici, paralelizate cu stratele de Klaus din Alpii de Nord)

- Valea Tiganski (punctul fosilier de aici este situat in vestul localitatii Svinita. In crapaturile stancilor asupra carora timpul si capriciile vremii si-au pus amprenta, si-au gasit adapost o seama de plante rare, de un colorit mirific)

- Valea Vodiniciki (punctul fosilier de aici este situat in estul localitatii Svinita si se impune ca o arie de interes stiintific international, fiind una dintre cele mai bogate regiuni fosiliere in intervalul Jurasic Mediu si Aptian ale Domeniului Tethys, favorabila studiilor magnetostratigrafice, biostratigrafice si paleontologice).

Rezervatia impresioneaza prin fauna fosila admirabil conservata: jurasic-cretacic inferior, peste 60 de specii de amoniti, belemniti, brachiopode, bivalve – printre care Oppelia aspidoides, Lytoceras adeloides, Macrocephalites macrocephalus, Holcophyloceras mediterraneum etc.

Rezervatia se intinde pe o suprafata de 2.000 mp, de la raul Iuti pana la limita cu comuna Dubova. Pe suprafata acesteia se intalnesc paduri cu o varietate de specii, iar pajistile cu iarba te ademenesc prin coloritul viu al orhideelor, garofitelor, al volburei si al smochinilor.

Rezervatia cuprinde exemplare endemice: volbura, cornutul, sapunarita rosie, brumarita, garoafa de camp, macul de camp, salcamul galben.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Svinita, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Naturala Locul Fosilier Svinita?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.