Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Naturala Mlastina de la Pesteana din Densus, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Densus, Romania precum: adresa Rezervatia Naturala Mlastina de la Pesteana, cum ajung la Rezervatia Naturala Mlastina de la Pesteana, program Rezervatia Naturala Mlastina de la Pesteana, preturi Rezervatia Naturala Mlastina de la Pesteana, poze Rezervatia Naturala Mlastina de la Pesteana, localizare pe harta Rezervatia Naturala Mlastina de la Pesteana si alte detalii Rezervatia Naturala Mlastina de la Pesteana.

  • Locatie: Densus, Hunedoara, Romania

Mlastina de la Pesteana este situata in satul Pesteana din comuna Densus si este una dintre cele mai sudice mlastini oligotrofe din Romania, unde a fost identificat un adevatat relict glaciar denumit Drosera rotundifolia (Roua cerului).

Rezervatia naturala se intinde pe o suprafata de 2 h si se mai numeste “Tau fara fund” sau “La lac”. Roua cerului creste in mlastini, alaturi de alte specii de plante rare de la noi din tara.

Accesul in rezervatie se face din Pesteana, pe un drum pe care il parcurgeti la pas in jumatate de ora. Aici veti zari, intre doua dealuri, o balta care si-a strans apele din ploile care au cazut. Localnicii spun ca sub ea ar fi un strat de argila care nu ii dau voie sa sece de mii de ani.

Mlastina de la Pesteana este o arie naturala inclusa in Geoparcul Dinozaurilor din Tara Hategului.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Densus, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Naturala Mlastina de la Pesteana?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Cabana Trei Brazi
Rausor, Hunedoara

Vezi pagina unitatii de cazare Cabana Trei Brazi

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.