Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Naturala Mlastina Harman din Harman, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Harman, Romania precum: adresa Rezervatia Naturala Mlastina Harman, cum ajung la Rezervatia Naturala Mlastina Harman, program Rezervatia Naturala Mlastina Harman, preturi Rezervatia Naturala Mlastina Harman, poze Rezervatia Naturala Mlastina Harman, localizare pe harta Rezervatia Naturala Mlastina Harman si alte detalii Rezervatia Naturala Mlastina Harman.

  • Locatie: Harman, Brasov, Romania

Aceasta rezervatie face parte din categoria siturilor naturale botanice, fiind situata in localitatea Harman, la limita estica a Tarii Barsei. A fost declarata rezervatie naturala in anul 1962, datorita conditiilor topoclimatice si hidrologice precum si a speciilor relicte glaciare.

Pe o suprafata de 2 ha se adapostesc peste 150 de specii si relicte, dintre care unele au valoare stiintifica mondiala. Pe ariile cu un grad de umiditate ridicat se dezvolta: bumburezul, jimla, tufe de Cladium mariscus, relict glaciar cu raspandire deosebita: N si S Americii si Australia. Pe malurile paraielor din aceasta rezervatie se gaseste o specie boreal-eurasiatica, raspandita mai ales in Siberia.

Printre speciile nordice se numara: Swentia perenis, Primula farinose, Sesleria coerulea, reprezentand arealul cel mai sudic din Europa. Datorita drenajelor necorespunzatoare au disparut multe specii valoroase de plante.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Harman, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Naturala Mlastina Harman?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.