Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Naturala Molhasurile din Valea Izbucelor din Boga-Pietroasa, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Boga-Pietroasa, Romania precum: adresa Rezervatia Naturala Molhasurile din Valea Izbucelor, cum ajung la Rezervatia Naturala Molhasurile din Valea Izbucelor, program Rezervatia Naturala Molhasurile din Valea Izbucelor, preturi Rezervatia Naturala Molhasurile din Valea Izbucelor, poze Rezervatia Naturala Molhasurile din Valea Izbucelor, localizare pe harta Rezervatia Naturala Molhasurile din Valea Izbucelor si alte detalii Rezervatia Naturala Molhasurile din Valea Izbucelor.

  • Locatie: Boga-Pietroasa, Bihor, Romania

Rezervatia Molhasurile este un complex de turbarii din Valea Izbucelor, situata in apropierea comunei Pietroasa in muntilor Bihorului. La o altitudine de 950 – 1.000 de metri, rezervatia este inconjurata de zona de izvoare a Somesului Cald, pe o suprafata de 8 ha.

Rezervatia geologica adaposteste "tauri fara fund&quot, cu o apa de culoare neagra si suprafata de 1-5 mp, unele cu apa libera si altele cu vegetatie. Acestea intregesc cadrul natural salbatic, alaturi de molhasurile (turbariile) de aici. Acestea sunt mlastini oligotrofe, vestigii din perioada glaciatiunilor, cu rol ecologic in regimul hidric al intregului areal.

Turbariile se formeaza in zone cu umiditate excesiva, pe un teren orizontal cu subtrat silicios. Plantele se izoleaza de sol, devenind dependente de precipitatii datorita grosimii turbei de peste 1 m. Tot aici traieste Roua Cerului, singura planta carnivora terestra din Romania, ocrotita prin lege. Este usor de recunoscut prin perisorii ei, un fel de tentacule, cu o secretie lipicioasa, cu aspect de roua.

Un alt aspect unic al rezervatiei este dat de Jneapanul (numit si pinul tarator), situat la cea mai joasa altitudine din tara, o relicva glaciara, considerata monument al naturii.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Boga-Pietroasa, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Naturala Molhasurile din Valea Izbucelor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Pensiunea Dariana
Scrind, Cluj

Vezi pagina unitatii de cazare Pensiunea Dariana

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.