Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Naturala Muzeul Trovantilor din Costesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Costesti, Romania precum: adresa Rezervatia Naturala Muzeul Trovantilor, cum ajung la Rezervatia Naturala Muzeul Trovantilor, program Rezervatia Naturala Muzeul Trovantilor, preturi Rezervatia Naturala Muzeul Trovantilor, poze Rezervatia Naturala Muzeul Trovantilor, localizare pe harta Rezervatia Naturala Muzeul Trovantilor si alte detalii Rezervatia Naturala Muzeul Trovantilor.

  • Locatie: Costesti, Valcea, Romania

Rezervatia Naturala Muzeul Trovantilor se afla in satul Costesti, comuna Otesani, judetul Valcea la 8 km de Horezu si se intinde pe o suprafata de 1,1 ha.

Zona este de mare importanta stiintifica, este un muzeu unic de acest tip si este declarat monument UNESCO.

Trovantii sunt formatiuni geologice avand forme interesante, in general sferice, rezultate in urma cimentarii de catre apele calcaroase a unei portiuni de nisip sau de gresie friabila. Rezervatia a fost constituita pentru conservarea si protejarea acestora.

Trovantii se mai numesc “pietre care cresc” sau “pietre vii” si cresc cu 4-5 cm in 1.200 de ani. Pot avea de la cativa centimetri, la cativa metri si pot cantari de la cateva sute de grame la cateva tone.

Au fost descoperiti in cariere de nisip, in urma exploatarilor sau de suvoaiele de apa, care i-au scos la suprafata.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Costesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Naturala Muzeul Trovantilor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

O adevarata minune a naturii acesta muzeu in aer liber care se afla la strada principala ce leaaga Rm. Valcea de Horezu, la aproximatix 5/6 km de Horezu.
O asemenea minune mai gasiti vedeti in judetul Buzau.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.