Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Naturala Padurea Babadag – Codru din Babadag, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Babadag, Romania precum: adresa Rezervatia Naturala Padurea Babadag – Codru, cum ajung la Rezervatia Naturala Padurea Babadag – Codru, program Rezervatia Naturala Padurea Babadag – Codru, preturi Rezervatia Naturala Padurea Babadag – Codru, poze Rezervatia Naturala Padurea Babadag – Codru, localizare pe harta Rezervatia Naturala Padurea Babadag – Codru si alte detalii Rezervatia Naturala Padurea Babadag – Codru.

  • Locatie: Babadag, Tulcea, Romania

Padurea Babadag, situata in zona Podisului Babadag, este una dintre padurile reprezentative pentru peisajul nord-dobrogean, insa este mai putin cunoscuta.

Rezervatia naturala are suprafata de 524,6 hectare, fiind situata pe un platou calcaros cu versanti slab inclinati aflati la cca. 100-220 m altitudine. Aria protejata cuprinde paduri de foioase, variate asociatii incepand de la paduri balcanice, paduri xeroterme submediteraneene, dar si silvostepe, poieni stepice, arii cu vegetatie a bolovanisurilor calcaroase etc.

Cele mai de seama specii de arbori sunt: stejarul brumariu, stejarul pufos, teiul, frasinul, carpinita etc.

Plantele sunt de o diversitate extraordinara, fiind reprezentate de specii de orhidee dar si de diferite alte specii rare de plante.

Nici diversitatea insectelor nu se lasa mai prejos. Impresionanta este diversitatea cicadelor, care pe timp de vara scot un sunet de fond intens.

Dintre reptile, sunt prezente: testoasa de uscat dobrogeana, balaurul, vipera cu corn etc.

In Padurea Babadag si-au gasit cuibul 40-70 perechi de uliu cu picioare scurte, acvila tipatoare mica, buha mare, sorecarul mare, ciocanitoarea, heretele sur, siomul dunarean, acvila pitica etc.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Babadag, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Naturala Padurea Babadag - Codru?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.