Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Naturala Padurea Bogatii din Hoghiz, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Hoghiz, Romania precum: adresa Rezervatia Naturala Padurea Bogatii, cum ajung la Rezervatia Naturala Padurea Bogatii, program Rezervatia Naturala Padurea Bogatii, preturi Rezervatia Naturala Padurea Bogatii, poze Rezervatia Naturala Padurea Bogatii, localizare pe harta Rezervatia Naturala Padurea Bogatii si alte detalii Rezervatia Naturala Padurea Bogatii.

  • Locatie: Hoghiz, Brasov, Romania

Daca va aflati pe drumul dinpre Brasov spre Sighisoara sau invers, nu aveti cum sa ratati Padurea Bogatii, care se intinde pe acest traseu, pe o distanta de 17 km.

Padurea Bogatii este o rezervatie geologica complexa, datorita peisajului, dar si a diversitatii faunistice si florei existente aici.

Situata in sectorul central al Muntilor Persani, pe ambii versanti, padurea se intinde pe o suprafata de 8,5 ha, fiind strabatuta de Paraul Maierus (pe versantul estic) si de Paraul Bogatii (pe versantul vestic).

Din punct de vedere geologic, in rezervatie predomina formatiunile de flis cretacic, care se impugn prin conglomerate de Bucegi si calcarenite de Bogata, gresii si roci eruptice, bazalte exploatate in trei cariere, in cea de pe Paraul Candii, unde exploatarea a scos la suprafata coloane de bazalt comparabile cu cele de la Racos.

Padurea Bogatii este una dintre cele mai importante paduri de foioase din tara, fiind renumita pentru fenomenul de inversiune ce are loc aici – gorunul apare pe o pozitie superioara fata de fagete. Pe langa arbori, aici mai traiesc tufisuri cu Juniperus comunis, Crataegus monogyna sau arbori de statura joasa: Fragis silvatica, Tilia cordata, Acer campestris si specii ierboase: Anthoricum ramosum, Melica mutans, Carex michelii etc.

Rezervatia naturala este cunoscuta si ca o importanta arie cinegetica, cu o fauna variata, formata din: vulpi, rasi, mistreti, ursi, jderi, caprioare etc.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Hoghiz, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Naturala Padurea Bogatii?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.