Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Naturala Padurea Lapis din Simleu Silvaniei, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Simleu Silvaniei, Romania precum: adresa Rezervatia Naturala Padurea Lapis, cum ajung la Rezervatia Naturala Padurea Lapis, program Rezervatia Naturala Padurea Lapis, preturi Rezervatia Naturala Padurea Lapis, poze Rezervatia Naturala Padurea Lapis, localizare pe harta Rezervatia Naturala Padurea Lapis si alte detalii Rezervatia Naturala Padurea Lapis.

  • Locatie: Simleu Silvaniei, Salaj, Romania

Rezervatia Naturala Padurea Lapis se afla in zona turistica a Silvaniei, judetul Salaj si se intinde pe o suprafara de peste 400 de hectare, fiind cea mai intinsa arie naturala protejata a judetului.

Rezervatia are un relief mai domol si este o adevarata oaza verde. Aici se gasesc peste 24 specii de pasari ocrotite prin tratate internationale: privighetoarea roscata, ciocanitoarea de stejar, ciocanitoarea pestrita mica, ghionoaia verde, ciuful de padure, cucuveaua, striga, ciusul, soimul calator, soimul randunelelor, uliul porumbar, sorecarul comun, barza neagra, lacarul mare, silvia de zavoi, macaleandru, fasa de padure, botgrosul, cinteza, florintele, sfranciocul rosiatic, pitigoiul albastru, muscarul sur, muscarul gulerat.

Una dintre atractiile principale o constituie Tarcul Lapis, in care vietuiesc cerbi lopatari, capriori, vulpi, pisici salbatice si mistreti.

Vegetatia este reprezentata prin stejaret normal de terasa, amestec de stejar pendunculat cu cer si garnita, amestec normal de gorun, garnita si cer, sleau de deal cu gorun, ceret de dealuri de productivitate mijlocie.

In rezervatie exista si numeroase specii de licheni, ciuperci, muschi si plante superioare.

Scopul infiintarii rezervatiei a fost de a creste si inmulti cerbul lopatar si muflonul, specii care ulterior (cand numarul lor va fi suficient de mare) sa fie eliberati in vederea popularii intregului fond de vanatoare. Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Simleu Silvaniei, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Naturala Padurea Lapis?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Oferte turistice Simleu Silvaniei