Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Naturala Paleontologica Dealul Somleului din Sanmartin, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Sanmartin, Romania precum: adresa Rezervatia Naturala Paleontologica Dealul Somleului, cum ajung la Rezervatia Naturala Paleontologica Dealul Somleului, program Rezervatia Naturala Paleontologica Dealul Somleului, preturi Rezervatia Naturala Paleontologica Dealul Somleului, poze Rezervatia Naturala Paleontologica Dealul Somleului, localizare pe harta Rezervatia Naturala Paleontologica Dealul Somleului si alte detalii Rezervatia Naturala Paleontologica Dealul Somleului.

  • Locatie: Sanmartin, Bihor, Romania

Rezervatia paleontologica Dealul Somleu este situata la circa 8 km de Baile 1 Mai, in apropiere de satul Beftia (comuna Sanmartin) si are o suprafata de 0,5 ha.

In prezent obiectivul turistic cel mai atractiv din zona este Avenul Betfia, unde s-au identificat 13 puncte fosilifere, independente si diferite ca varsta. Descoperite in 1911 si supuse unor cercetari minutioase, fosilele identificate in aceasta regiune cuprind resturi de reptile, pasari, mamifere, rozatoare si carnivore.

In acest punct fosilifer s-au descoperit pentru prima data in tara noastra resturile marelui carnivor felin Machairodus si chiar unele specii noi pentru stiinta ca: Pliomys episcopalism, Allophaiomys pliocaenicus, A. Laguroides, Muscardinus dacicus.

Cercetarile paleontologice au scos la iveala numeroase asociatii faunistice care s-au perindat in Pleistocenul mediu (era glaciala). Datorita valorii sale stiintifice, paleogeografice, acest punct fosilifer a fost declarat monument al naturii.

In versantul sudic se poate vizita o cariera de calcar, unde se poate observa dezvoltarea straturilor calcaroase care s-au format in perioada cretacica si au un continut bogat in nevertebrate.

Versantul nordic si cel estic al Dealului Somleului sunt acoperite de paduri de stejar in amestec cu carpen, tei si cires salbatic.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Sanmartin, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Naturala Paleontologica Dealul Somleului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.