Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Naturala Pietrele Doamnei Rarau din Crucea, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Crucea, Romania precum: adresa Rezervatia Naturala Pietrele Doamnei Rarau, cum ajung la Rezervatia Naturala Pietrele Doamnei Rarau, program Rezervatia Naturala Pietrele Doamnei Rarau, preturi Rezervatia Naturala Pietrele Doamnei Rarau, poze Rezervatia Naturala Pietrele Doamnei Rarau, localizare pe harta Rezervatia Naturala Pietrele Doamnei Rarau si alte detalii Rezervatia Naturala Pietrele Doamnei Rarau.

  • Locatie: Crucea, Suceava, Romania

In nordul masivului Rarau salasluieste una dintre cele mai interesante rezervatii geologice din lantul Carpatilor Rasariteni, cu numele de Pietrele Doamnei.

Denumirea sa provine de la faptul ca domnitorul Petru Rares ar fi gasit aici adapost pentru familia sa atunci cand s-a retras spre Transilvania, iar doamna se urca adeseori pe blocurile de calcar pentru a privi in zare in asteptarea sotului, ramanand in traditia populara toponimul de Pietrele Doamnei.

Din punct de vedere peisagistic, aspectul calcaros al pietrelor este unic in Carpati, fiind o atractie turistica impresionanta prin panorama oferita.

Spre sud se poate zari Pietrosul Bistritei, cu raul ce-l ocoleste la poale, spre vest putem observa conul vulcanic al Giumalaului, spre nord muntele Tomnatec de la Campulung Moldovenesc, iar spre est se intind pajistile de pe Todirescu din preajma codrului secular Slatioara.

Pietrele Doamnei sunt situate la altitudinea de 1.647 m, prezentand un relief calcaros cu incrustatii in corali, amoniti, alge marine, elemente care formau mari recife acum 140 de milioane de ani, in perioada cretacica, cand acest teritoriu a fost acoperit de apele calde ale oceanului. Datorita miscarilor tectonice, cu timpul marea s-a retras, recifele fiind ridicate la suprafata, fragmentate, dand nastere peisajului salbatic de astazi. Rezervatia Pietrele Doamnei cuprinde si Pestera Liliecilor, numita de localnici Borta ingradita, datorita ingradirii avenului pe unde se face accesul in pestera.

Specia predominanta a rezervatiei este molidul, alaturi de scorus, plop tremurator, salcii, mesteacan etc.

Rezervatia Pietrele Doamnei a devenit usor accesibila in timp, devenind o destinatie turistica cunoscuta, fiind vizitata de turisti din toata tara.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Crucea, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Naturala Pietrele Doamnei Rarau?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.