Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Naturala Pietrosu Mare din Borsa, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Borsa, Romania precum: adresa Rezervatia Naturala Pietrosu Mare, cum ajung la Rezervatia Naturala Pietrosu Mare, program Rezervatia Naturala Pietrosu Mare, preturi Rezervatia Naturala Pietrosu Mare, poze Rezervatia Naturala Pietrosu Mare, localizare pe harta Rezervatia Naturala Pietrosu Mare si alte detalii Rezervatia Naturala Pietrosu Mare.

  • Locatie: Borsa, Maramures, Romania

Rezervatia Pietrosu Mare este situata in localitatile Borsa si Moisei din judetul Maramures si se intinde pe suprafata de 3.300 ha, in partea nordica a Muntilor Rodnei. Zona protejata ocupa golul alpin si padurile de conifere sau amestec de conifere din Masivul Pietrosu Rodnei, unde se afla varful Pietrosu Mare, cu inaltimea de 2.303 m.

Pietrosul Mare se invecineaza in nord cu formatiunile Culmea Hotarului, la est cu Piatra Alba si la nord-est de Valea Repdea. In sudul masivului se afla Muntele Gropi si formatiunea Jneapanu Batranii-Rapi, iar in vest Valea Izvoru Dragos.

Rezervatia naturala Pietrosu Mare este recunoscuta pentru relieful glaciar de aici: circurile glaciare Buhaescu (cel mai mare din Muntii Rodnei), Zanoaga Iezerului, Zanoaga Mare, Zanoaga Mica, Rebra, Gropi, avand la baza morene, iar pe pragurile de stanca caderi de apa.

Cea mai mare parte a rezervatiei este ocupata de roci cristaline metamorfice din Panza de Rodna (Precambrian superior). Formatiunea Voslobeni este formata din micasisturi cu nivele de paragnaise, cuartite si amfibolite, cu nivele de dolomite si calcare cristaline.

Rezervatia Pietrosu Mare cuprinde culmile: varfurile Buhaescu Mare (2.221 m), Buhaescu Mic (2.199 m), Gropi (2.063 m), Piatra Alba (2.061 m), Hotarului (1.905 m) si Batrana (1.770 m).

O alta atractie este reprezentata de Lacul glaciar Iezer, situat in circul glaciar cu acelasi nume, la altitudinea de 1.825 m


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Borsa, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Naturala Pietrosu Mare?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.