Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Naturala Rachitisul Mare din Moldova Sulita, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Moldova Sulita, Romania precum: adresa Rezervatia Naturala Rachitisul Mare, cum ajung la Rezervatia Naturala Rachitisul Mare, program Rezervatia Naturala Rachitisul Mare, preturi Rezervatia Naturala Rachitisul Mare, poze Rezervatia Naturala Rachitisul Mare, localizare pe harta Rezervatia Naturala Rachitisul Mare si alte detalii Rezervatia Naturala Rachitisul Mare.

  • Locatie: Moldova Sulita, Suceava, Romania

Rezervatia Rachitisul Mare este situata pe dealul cu acelasi nume de pe versantul estic al Obcinei Mestecanis, intre paraiele Tatarca Mare si tatarca Mica, in satul Benea, comuna Moldova-Sulita.

Se intinde pe o suprafata de 116,4 ha, la altitudinea de 1.000-1.260 m si este o rezervatie botanica ce protejeaza relictul glaciar de mare valoare floristica si foarte rar in flora Romaniei, strugurele ursului. Strugurele ursului este o planta declarata monument al naturii, despre care se spune ca are proprietati curative in afectiunile renale.

La poalele dealului Rachitisul Mare s-a instalat un strat de muschi cu multa roua cerului – Drosera rotundifolia, care este o planta carnivora.

In rezervatie se mai intalnesc: pinul silvestru, molidul si mesteacanul comun, merisorul, afinul, rachitele, gusa porumbelului, trestia de camp, clopotelul, garoafa de munte.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Moldova Sulita, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Naturala Rachitisul Mare?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.