Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Naturala Tinovul Poiana Stampei din Poiana Negrii, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Poiana Negrii, Romania precum: adresa Rezervatia Naturala Tinovul Poiana Stampei, cum ajung la Rezervatia Naturala Tinovul Poiana Stampei, program Rezervatia Naturala Tinovul Poiana Stampei, preturi Rezervatia Naturala Tinovul Poiana Stampei, poze Rezervatia Naturala Tinovul Poiana Stampei, localizare pe harta Rezervatia Naturala Tinovul Poiana Stampei si alte detalii Rezervatia Naturala Tinovul Poiana Stampei.

  • Locatie: Poiana Negrii, Suceava, Romania

Rezervatia naturala Tinovul Poiana Stampei se afla in comuna Poiana Stampei, judetul Suceava, intre dealurile Smida, Casoi, Ciungii Chiperenilor si este cea mai intinsa rezervatie de turba naturala din tara noastra, avand o suprafata de 681,80 hectare.

Zona a fost declarata monument al naturii in anul 1955 si se afla la o altitudine medie de 880 metri. Este strabatuta de un pod de lemn lung de 900 metri care permite vizitarea rezervatiei.

In rezervatie se intra printr-o banda de molizi inalti, apoi se descopera “o tundra” de tip siberian compusa dintr-un puiet cu consistenta medie (0,5-0,6) vegetand in aspre conditii stationale (mlastina oligotrofa).

Aici s-a pastrat nealterarat polenul depus in stratele de turba de-a lungul anilor. Solul si apa sunt puternic acide, colorate cu nuante gradate de brun, predominand acizii humici si humirici. Flora bacteriana lipseste in totalitate, datorita aciditatii si lipsei de oxigen.

In tinovul Poiana Stampei este predominant pinul silvestru care vegeteaza greu, ajungand la diametre cuprinse intre 10-22 cm la varste de circa 100 ani alaturi de mesteacanul pufos si unii hibrizi sau specii ca scorusul, plopul tremurator si molidul.

Flora este reprezentata de feriga, merisor, afin, rachiteaua, ruginare, vuietoare, rogoz, iar dintre muschi se gasecs relict arctic si subarctic caracteristic unor zone periferice de zavoaie de tip finlandic.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Poiana Negrii, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Naturala Tinovul Poiana Stampei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.