Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Naturala Tomboli din Cecina, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Cecina, Italia precum: adresa Rezervatia Naturala Tomboli, cum ajung la Rezervatia Naturala Tomboli, program Rezervatia Naturala Tomboli, preturi Rezervatia Naturala Tomboli, poze Rezervatia Naturala Tomboli, localizare pe harta Rezervatia Naturala Tomboli si alte detalii Rezervatia Naturala Tomboli.

  • Locatie: Cecina, Toscana, Italia

Rezervatia Naturala Biogenetica Tomboli este situata intre Marina di Cecina si Bibbona, pe coasta toscana, la Marea Tireniana. Pe langa mare, campia Maremma are si o bogata vegetatie tipic mediteraneana (maquisul mediteranean), constand din plante mici, erbacee si stufoase, care insotesc coasta.

La malul marii, pe langa dunele de nisip pe care se gasesc tufe de ienupar, se intalnesc si paduri de stejari si pini, pe o distanta de 15 km. Rezervatia este gestionata de Ministerul Agriculturii iar padurea de pini, din satul Cecinella, este gestionata de Ministerul Silviculturii.

Rezervatia a fost infiintata in anul 1839, la initiativa Marelui Duce de Toscana, Leopold al II-lea de Habsburg si Lorraine, in special in scopul de a proteja culturile de pe campuri de vanturile mediteraneene, padurile constituind bariere in calea nisipurilor si a sarii de mare aduse de vanturi.

Plantele din rezervatie sunt: iarba de plaja si alte specii ierboase, care sunt in imediata apropiere a plajei si care rezista la sare si nisip; aceste plante infloresc, cum sunt crinul si macul de mare, urmate de ienupar (Coccolone Juniper si Juniperi Sabina), de pe dunele care se insira in lungul padurilor de pini (pini maritimi si pini de piatra). Padurea de pini se desfasoara intre Cecina Mare si Bibbona pe distanta a 5 km si se poate parcurge intr-o frumoasa drumetie.

Exista la marginea padurii dinspre mare zone pentru ‘picnic’, cu mese din lemn si banci. Aceasta padure joaca un rol foarte important din punct de vedere genetic, care a fost clasata din anul 1960 in cartea padurilor nationale de seminte. Rezervatia ofera adapost pentru multe specii de animale, cum sunt: ariciul, vulpea, bursucul, capriorul, iepurele salbatic si nevastuica. Printre speciile de pasari care traiesc aici sunt: ciocanitoarea verde, pupaza, papagalul si Tortora.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Cecina, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Naturala Tomboli?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Pinetele din Cecina ,sunt o perdea de umbra si o oaza de racoare sub soarele toscan in .campia Maremma.Printre pini maquisul mediteranean inverzeste locul.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 4 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.