Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Naturala Vanatarile Ponorului din Salciua, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Salciua, Romania precum: adresa Rezervatia Naturala Vanatarile Ponorului, cum ajung la Rezervatia Naturala Vanatarile Ponorului, program Rezervatia Naturala Vanatarile Ponorului, preturi Rezervatia Naturala Vanatarile Ponorului, poze Rezervatia Naturala Vanatarile Ponorului, localizare pe harta Rezervatia Naturala Vanatarile Ponorului si alte detalii Rezervatia Naturala Vanatarile Ponorului.

  • Locatie: Salciua, Alba, Romania

Rezervatia Naturala Vanatarile Ponorului se afla in muntii Trascaului, apartine de comunele Ponor, Salciua si a fost declarata rezervatie naturala de tip speologic in anul 1969.

Rezervatia se intinde pe o suprafata de 5 hectare, este amplasata la altitudinea de 680 metri si arata ca o depresiune larga drenata subteran cu un fund plat pe care curge permanent sau temporar o retea de ape.

Solul este format din calcare de varsta jurasic superioara, la vest si est se intalnesc conglomerate, gresii, marne si marnocalcare cretacice, iar in vest apare o fasie de bazalte mezozoice.

Peisaj este pitoresc si salbatic, intesat cu pereti calacarosi de diferite nuante si pesteri misterioase: Huda lui Papara, Pestera Mica de la Vanatarea, Pestera Dalbina.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Salciua, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Naturala Vanatarile Ponorului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.