Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Naturala Varful Farcau – Lacul Vinderel – Varful Mihailecu din Repedea, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Repedea, Romania precum: adresa Rezervatia Naturala Varful Farcau – Lacul Vinderel – Varful Mihailecu, cum ajung la Rezervatia Naturala Varful Farcau – Lacul Vinderel – Varful Mihailecu, program Rezervatia Naturala Varful Farcau – Lacul Vinderel – Varful Mihailecu, preturi Rezervatia Naturala Varful Farcau – Lacul Vinderel – Varful Mihailecu, poze Rezervatia Naturala Varful Farcau – Lacul Vinderel – Varful Mihailecu, localizare pe harta Rezervatia Naturala Varful Farcau – Lacul Vinderel – Varful Mihailecu si alte detalii Rezervatia Naturala Varful Farcau – Lacul Vinderel – Varful Mihailecu.

  • Locatie: Repedea, Maramures, Romania

Rezervatia naturala este asezata la o altitudine de 1.700 m, pe teritoriul administrativ al localitatilor Repedea si Poienile de Sub Munte din judetul Maramures.

Pe o suprafata de 150 ha se intinde o rezervatie geologica, faunistica si peisagistica, care face parte din Parcul Natural Muntii Maramuresului, avand ca scop conservarea diversitatii biologice.

Rezervatia include varfurile Farcau, Mihailecu, Groapa Julii, Groapa Bologhii, Groapa Lupilor si Lacul Vinderel.

Lacul Vinderel este asezat in saua dintre Farcau si Mihailecu (o zona plata, usor inclinata spre vest, ce gazduieste si alte foste lacuri) si are o lungime de 155 m, latimea de 85 m, suprafata de 0,90 ha si adancimea maxima de 5,5 m.

Flora este reprezentata de urmatoarele specii: floarea de colt (monument al naturii), bumbacarita, rogozul, afinul vanat, brandusele de primavara, ochiul boului etc.; in apa lacului se gasesc si alge din specia Mallomonas actinoloma.

Pozitia si dimensiunile lacului Vinderel au starnit multa imaginatie in trecut, dand nastere la numeroase legende, ce il descriu ca un lac fara fund, locuit de un balaur ce se hraneste cu animalele care intra in apa sa.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Repedea, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Naturala Varful Farcau - Lacul Vinderel - Varful Mihailecu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Pensiunea Miraj
Leordina, Maramures

Vezi pagina unitatii de cazare Pensiunea Miraj

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.