Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Pestera Pojarul Politei din Garda de Sus, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Garda de Sus, Romania precum: adresa Rezervatia Pestera Pojarul Politei, cum ajung la Rezervatia Pestera Pojarul Politei, program Rezervatia Pestera Pojarul Politei, preturi Rezervatia Pestera Pojarul Politei, poze Rezervatia Pestera Pojarul Politei, localizare pe harta Rezervatia Pestera Pojarul Politei si alte detalii Rezervatia Pestera Pojarul Politei.

  • Locatie: Garda de Sus, Alba, Romania

Pestera Pojraul Politei se afla in Muntii Bihorului, pe raza localitatii Garda de Sus. A fost mentionata documentar pentru prima data sub numele de “Pestera de la Pojarul Ghetarului”, de catre R. Jeannel si E. G. Racovita.

Pojarul Politei impresioneaza prin frumusetea-i rapitoare, fiind considerata pestera cu cele mai diverse speleoteme din carstul romanesc.

Speologii sustin faptul ca Pestera Pojarul Politei adapostea o concretiune in forma de buzdugan si o maciulie din calcit transparent ale carei tinte erau niste cristale ce se indreptau in toate directiile.

Rezervatia Pestera Pojarul Politei se prezinta ca un muzeu mineralogic natural, chiar cochet am putea spune, insa din nefericire este inchisa vizitarii, pentru o cat mai buna conservare a bijuteriilor naturale pe care le adaposteste.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Garda de Sus, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Pestera Pojarul Politei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.