Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rezervatia Tinovul Mohos din Baile Tusnad, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Baile Tusnad, Romania precum: adresa Rezervatia Tinovul Mohos, cum ajung la Rezervatia Tinovul Mohos, program Rezervatia Tinovul Mohos, preturi Rezervatia Tinovul Mohos, poze Rezervatia Tinovul Mohos, localizare pe harta Rezervatia Tinovul Mohos si alte detalii Rezervatia Tinovul Mohos.

  • Locatie: Baile Tusnad, Harghita, Romania

Tinovul Mohos s-a format prin colmatarea unuia dinre craterele vulcanice al Masivului Ciomatu cu turba provenita mai ales din muschi turbicoli (Sphagnum), depusa an de an. A luat nastere in urma cu circa 3000 ani.

Tinovul Mohos (sau “Lacul cu muschi”) este situat la o altitudine de 1050 m siare o suprafata de cca 40 ha. Este acoperit in cea mai mare parte de pin silvestru, dar se intalnesc si alte specii precum: merisorul de munte, bradisorul (Lycopodium inundatum), mesteacanul pufos (Betula pubescens) si plante de tip relict ca: buzduganul (Sparganium Minimum), trestia de camp (Calamagrostis neglecta), bumbacarita (Eriophorum gracile), specii de rogoz (Carex Elongata, Carex Limosa) sau planta insectivora roua cerului (Drosera obovata, Drosera rotundifolia)


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Baile Tusnad, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rezervatia Tinovul Mohos?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Este o zona de munte in care omul si gunoaiele care le lasa ajung mai greu ! Este impresionant sa vezi verde imaculat fara urme de pet!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.