Vizualizezi pagina obiectivului turistic Rudolfinum din Praga, Cehia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Praga, Cehia precum: adresa Rudolfinum, cum ajung la Rudolfinum, program Rudolfinum, preturi Rudolfinum, poze Rudolfinum, localizare pe harta Rudolfinum si alte detalii Rudolfinum.

  • Locatie: Praga, Cehia
  • Adresa: Alšovo nábřeží 12
  • Transport - tramvai: 17, 18
  • Website: www.ceskafilharmonie.cz
  • Telefon: 227 059 270

Rudolfinum, cladire neo-renascentista, sediul Orchestrei Filamornice Cehe, se afla in fata podului Manes, pod peste fluviul Vlatva, care strabate Praga, pe cheiul Masaryk, in aval de podul Carol. Cladirea Rudolfinum construita intre anii 1876 – 1884, a fost proiectata de aceiasi arhitecti care au proiectat si Teatrul National din Praga, cladire care se afla pe aceeasi parte a fluviului ca si Rudolfinum, in amonte, spre podul Carol.

Cladirea a fost botezata Rudolfinum, in onoarea arhiducelui Rudolf, eroul tragic de la Mayerling (ianuarie 1889), care a prezidat inaugurarea edificiului, la data de 7 aprilie 1885. Partea de sud a cladirii este ocupata de marea sala de concerte Antonin Dvorak. Casa Artistilor, asa cum s-a numit cladirea intre anii 1918-1989, a devenit sufletul unui festival international de muzica – “Primavara de la Praga”. Acesta incepe pe 12 mai (data mortii lui B. Smetana), in fiecare an, cu executarea ciclului de sase poeme simfonice Ma vlast (Patria mea), de B. Smetana si se incheie pe 3 iunie cu Simfonia a 9-a de Beethoven.

In perioada interbelica, cladirea a functionat ca sediu al parlamentului (a gazduit Camera Deputatilor). Astazi cladirea isi urmeaza menirea pentru care a fost construita – aceea de a gazdui expozitii de arta, concerte si festivaluri pe tot parcursul anului.

Transport

  • Metrou: statia Stratomestska – Linia A
  • Tramvai: statia Stratomestska – Liniile 17, 18, 53

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Praga, Cehia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Rudolfinum?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.