Vizualizezi pagina obiectivului turistic Ruinele Bisericii din Svinita, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Svinita, Romania precum: adresa Ruinele Bisericii, cum ajung la Ruinele Bisericii, program Ruinele Bisericii, preturi Ruinele Bisericii, poze Ruinele Bisericii, localizare pe harta Ruinele Bisericii si alte detalii Ruinele Bisericii.

  • Locatie: Svinita, Mehedinti, Romania

Ruinele bisericii din Svinita, aflata pe malul Dunarii, reprezinta o marturie a ceea ce s-a intamplat in anul 1967. Atunci a avut loc stramutarea fortata a intregului sat mai sus pe munte, din fata apelor, fiindca s-a construit hidrocentrala Portile de Fier I.

In spatele bisericii, in adancurile lacului au ramas vechile case, şcoli, strazi, iar aici la hotarul dintre trecut si prezent, stau de straja ruinele bisericii dinamitate.

A fost construita in anul 1741, în stil bizantin, la fel ca toate bisericile sarbesti din Clisura Dunarii, iar pictura a fost facuta in 1848, de pictorul Dimitrie Popovici, din Oravita.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Svinita, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Ruinele Bisericii?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.