Vizualizezi pagina obiectivului turistic Ruinele Cetatii de la Talmaciu – Castrum Lanchron din Talmaciu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Talmaciu, Romania precum: adresa Ruinele Cetatii de la Talmaciu – Castrum Lanchron, cum ajung la Ruinele Cetatii de la Talmaciu – Castrum Lanchron, program Ruinele Cetatii de la Talmaciu – Castrum Lanchron, preturi Ruinele Cetatii de la Talmaciu – Castrum Lanchron, poze Ruinele Cetatii de la Talmaciu – Castrum Lanchron, localizare pe harta Ruinele Cetatii de la Talmaciu – Castrum Lanchron si alte detalii Ruinele Cetatii de la Talmaciu – Castrum Lanchron.

  • Locatie: Talmaciu, Sibiu, Romania

Sunt atestate documentar la 1370, sub numele de "Castrum Lanchron&quot (Coroana Tarii), fiind situate in sudul localitatii Talmaciu, la 18 km de Sibiu si 8 km de Turnu Rosu.

Aceste ruine fac parte din sistemul de aparare a sud-estului Transilvaniei.

In timp si-au dovedit ineficacitatea in acest scop si au fost demolate in anul 1483 din ordinul lui Matei Corvin.

Arheologii sustin ca zidurile de la Talmaciu sunt de origine dacica si au o mare importanta din punct de vedere istoric si arheologic.

Cetatea Castrum Lanchron este singura fortificatie cu urme dacice aflata la intrarea in defileul Oltului si printre cele mai accesibile cetati din tara.

In vechime, Cetatea Castrum Lanchron a fost un centru de uniuni tribale extreme de puternice, ajungand sa bata moneda. Rostul sau era de a apara Transilvania de navalitorii din sud.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Talmaciu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Ruinele Cetatii de la Talmaciu - Castrum Lanchron?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Pensiunea Ferma Brandusa
Avrig, Sibiu

Vezi pagina unitatii de cazare Pensiunea Ferma Brandusa

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.