Vizualizezi pagina obiectivului turistic Ruinele Cetatii-Manastire Menedic (Vintila Voda) din Manzalesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Manzalesti, Romania precum: adresa Ruinele Cetatii-Manastire Menedic (Vintila Voda), cum ajung la Ruinele Cetatii-Manastire Menedic (Vintila Voda), program Ruinele Cetatii-Manastire Menedic (Vintila Voda), preturi Ruinele Cetatii-Manastire Menedic (Vintila Voda), poze Ruinele Cetatii-Manastire Menedic (Vintila Voda), localizare pe harta Ruinele Cetatii-Manastire Menedic (Vintila Voda) si alte detalii Ruinele Cetatii-Manastire Menedic (Vintila Voda).

  • Locatie: Manzalesti, Buzau, Romania

Ruinele cetatii-manastire Menedic reprezinta un monument istoric situat in comuna Vintila Voda, localizata la 45 km de municipiul Buzau.

Cetatea a fost construita de familia viitorului domnitor Vlad Vintila Voda de la Slatina/Sarata/Saratel (1532-1535), inainte de 1480. A reprezentat un important centru pe care s-a sprijinit viitorul domn in ascensiunea sa spre tronul Tarii Romanesti.

Un document din 30 iunie 1625 mentioneaza ca Vintila Voda a infiintat manastirea de la Menedic, in cadrul careia functiona si o scoala, de care sunt legate inceputurile invatamantului in judetul Buzau.

Astazi se mai pastreaza ruinele zidurilor, acoperite de pamant. Situl arheologic se afla in pericol de disparitie, din cauza prabusirii malului.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Manzalesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Ruinele Cetatii-Manastire Menedic (Vintila Voda)?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.