Vizualizezi pagina obiectivului turistic Ruinele Conacului Draghici Cantacuzino – Micul Trianon din Floresti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Floresti, Romania precum: adresa Ruinele Conacului Draghici Cantacuzino – Micul Trianon, cum ajung la Ruinele Conacului Draghici Cantacuzino – Micul Trianon, program Ruinele Conacului Draghici Cantacuzino – Micul Trianon, preturi Ruinele Conacului Draghici Cantacuzino – Micul Trianon, poze Ruinele Conacului Draghici Cantacuzino – Micul Trianon, localizare pe harta Ruinele Conacului Draghici Cantacuzino – Micul Trianon si alte detalii Ruinele Conacului Draghici Cantacuzino – Micul Trianon.

  • Locatie: Floresti, Prahova, Romania

Cunoscut si sub numele de "Micul Trianon&quot, Conacul Draghici Cantacuzino este situat in localitatea prahoveana Floresti. Construtia a fost inceputa in anul 1911, de catre George Grigore Cantacuzino, pe locul vechiului conac construit tot de el in a doua jumatate a secolului XX.

Conacul a fost proiectat ca un palat in stil eclectic francez, cu 365 de dormitoare, ce aveau sa fie completate de o suita de gradini si fantani dupa modelul celor de la Versailles, insa lucrarile nu au fost terminate, deoarece Grigore Cantacuzino moare in anul 1913, urmand ca in 1914 sa izbucneasca Primul Razboi Mondial.

Zona a fost ocupata, in 1916, de armata germana care va folosi invelitoarea de alama a palatului in confectionarea de obtuze.

Dupa instaurarea regimului comunist familia Cantacuzino a parasit tara, palatul si parcul de la Floresti ramanand neterminate, locanicii luand tot ce parea util din cladire. Cladirea s-a deteriorat in timp, ajungand in stadiu de ruine, fiind folosita in filmarea unor cadre de razboi.

Astazi au mai ramas doar zidurile exterioare, urme ale unor ziduri interioare si urme ale boltilor ce acopereau pivnitele.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Floresti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Ruinele Conacului Draghici Cantacuzino - Micul Trianon?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.