Vizualizezi pagina obiectivului turistic Ruinele de la Topalu din Topalu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Topalu, Romania precum: adresa Ruinele de la Topalu, cum ajung la Ruinele de la Topalu, program Ruinele de la Topalu, preturi Ruinele de la Topalu, poze Ruinele de la Topalu, localizare pe harta Ruinele de la Topalu si alte detalii Ruinele de la Topalu.

  • Locatie: Topalu, Constanta, Romania

Ruinele de la Topalu, jud. Constanta, cuprind un bordei din perioada paleoliticului cu cateva resturi de obiecte de silex. Cercetarile ulterioare nu au dus la identificarea unor locuinte paleolitice in aceasta regiune deoarece pestera fusese distrusa.

Trecerea de la paleolitic la neolitic a insemnat si pentru Dobrogea o perioada de adanci transformari. Neoliticul, etapa de inflorire a organizarii gentilico-matriarhale, de consolidare a celei tribale, este bine reprezentat pe teritoriul Dobrogei. Cele mai vechi comunitati neolitice din Dobrogea, cele de la Harsova si Cernavoda, care au folosit ceramica, au fost acelea care au creat cultura Hamangia. Au urmat culturile Gumelnita si Cernavoda, ambele bine reprezentate pe intreg cuprinsul Dobrogei. Prima avea tipul de asezare constituit din movile sau tell-uri ca cel de la Harsova.

Cetatea dreptunghiulara este inconjurata de un zid de aparare, cu turnuri patrate masive pe laturi, la colturi turnuri semicirculare, iar pe latura lunga turnuri intermediare in forma de U. Poarta principala aflata pe latura sudica, este aparata de un singur turn, fapt ce nu se mai intalneste la alte cetati.

In interiorul cetatii au fost scoase la lumina putine urme romane. In partea de S-V se pot vedea temeliile unei sali cu aspect basical, cu trei nave si o camera cu absida semicirculara.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Topalu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Ruinele de la Topalu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.