Vizualizezi pagina obiectivului turistic Salina Cacica din Cacica, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Cacica, Romania precum: adresa Salina Cacica, cum ajung la Salina Cacica, program Salina Cacica, preturi Salina Cacica, poze Salina Cacica, localizare pe harta Salina Cacica si alte detalii Salina Cacica.

  • Locatie: Cacica, Suceava, Romania

Salina Cacica este o salina aflata in localitatea cu acelasi nume din judetul Suceava, ale carei prime zacaminte de sare fiind descoperite in jurul anului 1780. In anul 1798 au fost demarate lucrarile de amenajare a salinei, aducandu-se muncitori si tehnicieni din diferite provincii ale Imperiului Habsburgic, in special din Galitia.

Obiective turistice de aici:

Capela romano-catolica Sf. Varvara – aflata la capatul scarilor cu 192 de trepte, la 21 metri adancime, construita in anul 1806 la iniţiativa preotului polon Jakub Bogdanowicz

Capela ortodoxa – aflata la adancimea de 35 metri, unde se desfasoara Orizontul I. In aceasta zona, galeria sapata direct in sare este mult mai larga si are pe pereti basoreliefuri sculptate in stanca de sare, cu tematica religioasa, opera recenta a unor tineri scultori din zona, unele dupa modele similare de la Salina Wieliczka de langa Cracovia.

Lacul Sarat – este un lac artificial sapat manual de mineri la o adancime de 35 metri, pe peretii caruia se gasesc cristale de sare.

Sala de dans denumita si “Sala Ing. Agripa Popescu” aflata la adancimea de 37 m.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Cacica, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Salina Cacica?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.