Vizualizezi pagina obiectivului turistic Salina Ocnele Mari din Ocnele Mari, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Ocnele Mari, Romania precum: adresa Salina Ocnele Mari, cum ajung la Salina Ocnele Mari, program Salina Ocnele Mari, preturi Salina Ocnele Mari, poze Salina Ocnele Mari, localizare pe harta Salina Ocnele Mari si alte detalii Salina Ocnele Mari.

  • Locatie: Ocnele Mari, Valcea, Romania
Exploatarea sarii la ocnele mari s-a facut din cele mai vechi timpuri, edificatoare fiind descoperirea in aceasta zona a unui numar insemnat de topoare-ciocan de minerit, apartinatoare culturilor epocii neolitice, bronzului si primei epoci a fierului.

Finalizarea exploatarii in aripa de vest a orizontului 226 a permis amenajarea in subteran a unui Punct turistic. Acesta cuprinde spatii de agrement, spatii de joaca, un muzeu cu exponate care arata istoria zonei din cele mai vechi timpuri pina in prezent, nu in ultimul rind, cea mai mare biserica subterana din Romania .

Parcul subteran Ocnele Mari a fost inaugarat in 2009 oferind conditii optime de relaxare si petrecere a timpului liber intr-o atmosfera placuta si benefica sanatatii.

Suprafata amenajata la aceasta data este de 20.000 mp pe un singur nivel, cu o altitudine fata de nivelul marii de 226 m. Temperatura medie in salina este de 13-15 grade pe tot parcursul anului.

Accesul in salina se face printr-o galerie de acces cu o lungime de 1300 metri care poate fi parcursa cu autocarele puse la dispozitie de Exploatarea Miniera Ramnicu Valcea.

Vizitatorii au la dispozitie numeroase facilitati pentru a efectua diverse activitati sportive si recreative. Aveti la dispozitie terenuri de fotbal, de basket, volei, tennis de camp, un restaurant cu gustari calde, o crama, locuri de joaca pentru copii, spatii de relaxare special amenajate si nu in ultimul rand biserica ortodoxa Sf. Gheorghe si Sf. Varvara, lacas in care veti putea urmari slujba in fiecare Duminica.

Activitatile sportive si cele de relaxare practicate in cadrul salinei sunt benefice organismului datorita concentratiei ridicate de sare existente in aerul inspirat. Se pot trata diverse afectiuni cum ar fi astmul bronsic, angine pneumonii, faringite, sinuzite, stari de oboseala.

In cazul tratamentelor pe o durata mai indelungata, principalii clienti si anume cei mici, vor gasi aici spatii de joaca amenajate special cu tobogane gonflabile si centre de activitati, piste pentru karturi si jucarii pentru cele mai fragede varste.

Investitiile specifice acestui Punct turistic vor continua , astfel incat acesta sa devina in anii urmatori, unul din cele mai mari obiective din Europa.

Pentru a consulta programul de vizitare al punctului turistic, posibilitatile de cazare in zona si galeria de poze, accesati site-ul Salina Ocnele Mari


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Ocnele Mari, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Salina Ocnele Mari?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel Sofianu
Ramnicu Valcea, Valcea

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Sofianu

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.