Vizualizezi pagina obiectivului turistic Salina Praid din Praid, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Praid, Romania precum: adresa Salina Praid, cum ajung la Salina Praid, program Salina Praid, preturi Salina Praid, poze Salina Praid, localizare pe harta Salina Praid si alte detalii Salina Praid.

  • Locatie: Praid, Harghita, Romania

Salina Praid este situata la 10 km de statiunea balneoclimaterica Sovata. Reprezinta una dintre cele mai mari mine de sare din tara si din Europa, detinand rezerve de sare pentru aproximativ 500 de ani.

Zacamantul are forma eliptica, diametrul de 1,2 – 1,4 km, adancime 2.700 m.

Accesul in interiorul muntelui se face cu autobuzul, printr-un tunel de 1.500 m lungime, iar in salina se ajunge coborand 300 de trepte.

Salina este principala atractie a statiunii Praid si o importanta sursa de tonifiere si revigorare a organismului. In salina, tratamentul se realizeaza chiar prin inhalarea aerului de mina, benefic in cazul bolilor aparatului respirator.

De asemenea salina ofera modalitati de recreere si reculegere pe toate gusturile: cafenele, mese de ping – pong, mese de biliard, biblioteca, spatiu de joaca pentru copii, o galerie a vinurilor (275 de feluri de vin a 25 viniculturi din 6 tari europene), capela construita in anul 1993, internet cafe, muzeu al minei de sare.

Cei ce doresc sa viziteze salina sau sa urmeze o cura de tratament se pot caza la pensiunile sau persoanele particulare din zona.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Praid, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Salina Praid?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 4.0 / 5 (bazat pe 2 calificative)
RobertCodescu

robertcodescu

Dacă ai vizitat salina Unirea din Slănic, NU vei mai fi impresionat de cea din Praid, însă organizarea de aici este de o calitate mai mare.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 8 ani

romeo j

romeo-j

Salina din Praid are o inaltime mai mica de cat cea din Prahova, accesul cu autobuzul se face relativ mai repede. Sa evitati sfarsitul de saptamana. Sunt transportati turistii cu autobuzul in sau din mina ca sardelele. mai multe facilitati ca la Slanic Prahova.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.