Vizualizezi pagina obiectivului turistic Salina Slanic Prahova din Slanic, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Slanic, Romania precum: adresa Salina Slanic Prahova, cum ajung la Salina Slanic Prahova, program Salina Slanic Prahova, preturi Salina Slanic Prahova, poze Salina Slanic Prahova, localizare pe harta Salina Slanic Prahova si alte detalii Salina Slanic Prahova.

  • Locatie: Slanic, Prahova, Romania

Salina Slanic Prahova este una dintre cele mai mari saline din Europa, fiind situata in localitatea cu acelasi nume, la 400 m altitudine. Slanicul este cunoscut pentru importantele exploatari miniere de sare efectuate aici, desfasurate intre anii 1940-1970.

Prima mina din Slanic care a fost expoatata a fost Mina Unirea, initiata in anul 1938. Dupa ani de cercetari, in anul 1972 a fost introdusa in circuitul turistic si medical, datorita efectelor curative ale sarii de aici. In apropirerea Minei Unrea se gasesc minele Mihai si Carol, prima dintre ele fiind rezervata in exclusivitate concursurilor internationale de microaeromodele.

In statiunea Slanic se gasesc numeroase izvoare de apa cloruro-sodice, unele dintre ele formandu-se in gropile vechilor saline lacuri (Baia Baciului, Baia Verde, Baia Rosie), fiind apreciate pentru rolul benefic in tratamentul balnear, dar si ca simple zone de recreere.

Salina Slanic are 15 incaperi, ce se intind pe o suprafata de 80.000 mp si o adancime maxima de 217 m. Temperatura se mentine la 12 grade Celsius pe tot parcursul anului. Salina are deschiderea de 10 m la tavan si 32 m la talpa si o inaltime de 54 m. Diferenta de cota intre suprafata si vatra minei este de 208 m si este parcursa cu liftul in 90 de secunde.

La 40 de metri in sus de la tavanul salinei Unirea incepe podeaua unei saline mai mici – mina Mihai – care nu este accesibila publicului. Spatiul excavat ocupa un volum de 2,9 milioane metri cubi si se intinde pe o suprafata de 7.8 hectare.

Microclimatul bogat in aerosoli al salinei este eficient in tratamentul maladiilor respiratorii. In subteran este amenajat un sanatoriu pentru bolnavii astmatici carora li se asigura asistenta medicala de specialitate. Una dintre camerele subterane adaposteste un muzeu istoric de sare, denumit de autorul sau, sculptorul Iustin Nastase, “Sala Genezei”, in care se pot admira busturile lui Traian si Decebal.

Salina Slanic Prahova este o destinatie turistica cunoscuta pentru paleta variata de activitati ce pot fi efectuate aici. Pe langa baza de tratament, sunt amenajate locuri pentru volei si fotbal, precum si stranduri pentru relaxare.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Slanic, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Salina Slanic Prahova?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

Mina este o adevarata “mina de sanatate” mai ales pentru cei cu probleme respiratorii. Eu am fost de mai multe ori acolo, de obicei la inceputul anului cand temperatura de afara nu este mult mai marea ca cea din salina. Pana la sfarsitul anului, coincidenta sau nu copii nu au mai contactat raceli viroze etc.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 5 ani

romeo j

romeo-j

Mai nou intrarea in salina se face cu maxi taxi de atunci de când s/a prabusit liftul, este acum un nou magazin modern in rest pacat de faptul ca este cea mai mare salina din Europa ca investitii se fac numai cu lingurita!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.