Vizualizezi pagina obiectivului turistic Salina Trotus din Targu Ocna, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Targu Ocna, Romania precum: adresa Salina Trotus, cum ajung la Salina Trotus, program Salina Trotus, preturi Salina Trotus, poze Salina Trotus, localizare pe harta Salina Trotus si alte detalii Salina Trotus.

  • Locatie: Targu Ocna, Bacau, Romania

Salina Trotus este situata la 2 km de localitatea Targu Ocna, in masivul de sare Valcele-Slatinele, fiind un obiectiv turistic cautat in special pentru microclimatul sau, benefic in terapia afectiunilor cronice respiratorii.

Salina a fost atestata documentar in anul 1380, intr-un hristov domnesc, unde era scris despre plata unei cantitati de 2.000 ocale de sare pentru constructia unui pod.

In anul 1502 Stefan cel Mare a acordat ctitoriei de la Putna privilegiul de a avea in fiecare an “care o suta si cincizeci de dropi de sare de la ocna noastra de la Trotus”. In secolul al XVII-lea, calatorul strain Pietro Deodato a consemnatn: “in acest tinut se gasesc saline, de unde se scoate sarea in cantitati asa de mari, incat se trimite in toata Tara Moldovei, Rusia si alte tari, transportandu-se pe Dunare, pe Marea Neagra, pana la Constantinopol”.

Salina Trotus se intinde pe o suprafata de 8.900 mp, avand adancimea pe verticala de 240 m, iar temperatura medie intre de 12 grade Celsius.

Caracteristicile benefice ale salinei sunt: temperaturile cu variatii minime, valorile umiditatii relative a aerului cu variatii sub 10%, variatia extrem de redusa a cantitatii de oxigen, precum si a aerosolului salin, absenta totala de alergeni, vitezele extrem de reduse ale curentilor de aer etc. Aeropoluantii lipsesc, aerul avand un grad ridicat de puritate, indiferent de anotimp.

Programul de activitati include: plimbari, odihna, alergari, gimnastica medicala generala si respratorie, jocuri sportive si distractive etc.

Puteti beneficia de un profesor de sport, un cabinet medical, terenuri de sport, biliard si spatii de joaca etc. De asemenea, puteti vizita Muzeul Sarii si diferite expozitii de pictura si sculptura, lacul sarat si cascada.

Intr-una din galeriile salinei se afla Biserica “Sfanta Varvara, ocrotitoarea minerilor”, sapata in sare, singura biserica din Europa realizata integral din sare si amplasata la adancimea de 200 m.

La suprafata a fost amenajat un strand cu apa sarata, deschis zilnic intre orele 10.00 – 20.00, in anotimpul cald.

Programul de vizitare este: zilnic, intre orele 07.00 – 17.00.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Targu Ocna, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Salina Trotus?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

O salina mai mica si mai cocheta decat cele pe care le-am vizitat anterior si spre deosebire de celelalte are si in subsol si biserica Sf. Varvara.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.