Vizualizezi pagina obiectivului turistic Schitul Boureni din Pascani, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Pascani, Romania precum: adresa Schitul Boureni, cum ajung la Schitul Boureni, program Schitul Boureni, preturi Schitul Boureni, poze Schitul Boureni, localizare pe harta Schitul Boureni si alte detalii Schitul Boureni.

  • Locatie: Pascani, Iasi, Romania

Schitul Boureni este situat in satul Boureni, teritoriul administrativ al comunei Motca si poarta hramul “Nastera Maicii Domnului”.

Prima biserica din aceasta zona a fost ridicata in anul 1352. In anul 1657 a fost infiintat un schit cu obste de calugari, a fost desfiintat in anul 1960, iar viata monahala a fost reluata abia in anul 1991.

Biserica centrala este construita pe un plan triconc, in stilul arhitecturii clasice moldovenesti. Dimensiunile bisericii sunt: lungime 21,50 m, latimea la abside 11 m, inaltimea pe axul turlei de 20 m. A fost ridicata din piatra de rau, cu caramida in partea superioara. Este lipsita de o ornamentatie foarte bogata, singurele decoratiuni interioare, cu insemnatate religioasa, fiind strugurii executati din ipsos, fixati la fiecare unghi si varf de arc.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Pascani, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Schitul Boureni?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.