Vizualizezi pagina obiectivului turistic Schitul Horaicioara din Cracaoani, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Cracaoani, Romania precum: adresa Schitul Horaicioara, cum ajung la Schitul Horaicioara, program Schitul Horaicioara, preturi Schitul Horaicioara, poze Schitul Horaicioara, localizare pe harta Schitul Horaicioara si alte detalii Schitul Horaicioara.

  • Locatie: Cracaoani, Neamt, Romania

Schitul Horaicioara este un schit ortodox de calugari din comuna Cracaoani, judetul Neamt. Denumit si Horaita Veche, lacasul de cult a luat fiinta in a doua jumatate a sec. al XV-lea, in anul 1466, dupa traditia orala.

Accesul se face din Piatra Neamt – cartier Darmanesti – Ocol – Manastirea Alamas – schit; sau prin Dobreni – Manastirea Horaita – schit.

Schitul Horaicioara poarta hramul “Buna Vestire” si este situat la altitudinea de 900 m, intr-un peisaj pitoresc, apartinand administrativ de Manastirea Horaita, infiintat trei veacuri mai tarziu.

Biserica actuala a fost ridicata din piatra, in anul 1868, pana in prezent suferind mai multe interventii, in functie de egumenii care s-au succedat la conducerea schitului.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Cracaoani, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Schitul Horaicioara?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.