Vizualizezi pagina obiectivului turistic Schitul Icoana Noua din Vanatori, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Vanatori, Romania precum: adresa Schitul Icoana Noua, cum ajung la Schitul Icoana Noua, program Schitul Icoana Noua, preturi Schitul Icoana Noua, poze Schitul Icoana Noua, localizare pe harta Schitul Icoana Noua si alte detalii Schitul Icoana Noua.

  • Locatie: Vanatori, Neamt, Romania

Schitul Icoana Noua este situat in punctul Valea Icoanei, teritoriul administrativ al comunei Vanatori. A fost construit in anul 1946, sfintit in anul 1951 si poarta hramul “Schimbarea la Fata”.

Schitul apartine administrativ de Manastirea Neamt si este compus dintr-o cladire noua cu un paraclis, chilii si trapeza. Catapeteasma paraclisului este migalos sculptata si pictata de catre pictorul Procenco, iar interiorul a fost decorat cu picturi, in anul 1990, de catre Dumitru Gabor.

Biserica mare a schitului a fost construita intre anii 1994 – 2001 si se incadreaza in stilul arhitectural – moldovenesc stefanian. Exteriorul este acoperit cu piatra de rau si decorat cu imagini ale unor sfinti. Pictura interioara este realizata in fresca intre anii 2000 – 2005 de catre pictorul Ciuhureanu Tudore.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Vanatori, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Schitul Icoana Noua?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.