Vizualizezi pagina obiectivului turistic Schitul Ostrov din Calimanesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Calimanesti, Romania precum: adresa Schitul Ostrov, cum ajung la Schitul Ostrov, program Schitul Ostrov, preturi Schitul Ostrov, poze Schitul Ostrov, localizare pe harta Schitul Ostrov si alte detalii Schitul Ostrov.

  • Locatie: Calimanesti, Valcea, Romania

Schitul Ostrov a fost inaltat intre anii 1518 – 1522 si este o ctitorie a domnitorului Neagoe Basarab si a sotiei sale Despina.

A fost construit pe un o insulita (ostrov) in centrul statiunii Calimanesti, judetul Valcea.

Biserica schitului a fost zidita pe locul unui vechi lacas, fiind sfintita, insa nezugravita, pictura s-a realizat doar in anul 1751. Altarul si restul bisericii au fost finalizate in anul 1760.

Un aspect deosebit in arhitectura bisericii este tampla aurita din lemn de tei, veche de cand biserica. De asemenea, valoroase sunt si icoanele imparatesti.

Schitul s-a remarcat de-a lungul timpului prin evenimentele ce s-au petrecut aici. Intre anii 1522-1890 a fost un schit de calugarite, aici calugarindu-se sotia lui Neagoe Basarab, Despina, cu numele de Platonia.

Schitul Ostrov este primul asezamant monahal de calugarite de pe teritoriul tarii noastre.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Calimanesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Schitul Ostrov?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
RobertCodescu

robertcodescu

Prima mânăstire de maici din Ţara Românească se află amplasată pe o insulă (ostrov) de pe Râul Olt şi vă va captiva şi încânta şi pe dumneavoastră. Parcul care înconjoară mânăstirea vă va linişti şi relaxa total.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 8 ani

romeo j

romeo-j

Am fost acolo de Sf. Petru si Pavel si dupa slujba am facut si o plimbare prin parcul aflat in mijlocul Oltului. Din pacate nici acolo nu am scapat de cei care cer macar un leu!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel Sofianu
Ramnicu Valcea, Valcea

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Sofianu

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.