Vizualizezi pagina obiectivului turistic Schitul Paltinis din Paltinis, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Paltinis, Romania precum: adresa Schitul Paltinis, cum ajung la Schitul Paltinis, program Schitul Paltinis, preturi Schitul Paltinis, poze Schitul Paltinis, localizare pe harta Schitul Paltinis si alte detalii Schitul Paltinis.

  • Locatie: Paltinis, Sibiu, Romania

Schitul Paltinis este o mica biserica aflata la poalele Muntilor Cindrel, la o altitudine de 1.350 m, in localitatea cu acelasi nume. Impreuna cu biserica aferenta, schitul este unul dintre cele mai cautate destinatii turistice din judetul Sibiu.

Schitul apartine Arhiepiscopiei Sibiului, fiind ctitorit de mitropolitul Nicolae Balan, in jurul anului 1930. Poarta hramul "Schimbarea la fata&quot.

Construit din lemn, imita stilul vechilor biserici transilvanene. Biserica este acoperita cu sindrila, precum si cladirile anexe din jur.

Bisericuta din Paltinis a fost ridicata de catre un grup de mesteri din Rasinari, beneficiind de o catapeteasma realizata intre anii 1944 – 1945 de catre Constantin Vasile, in stil neobizantin.

Printre elementele de valoare ale schitului se numara icoana Sfintei Cuvioase Parascheva, zugravita in jurul anului 1904 si o Psaltire de la inceputul secolului al-XX-lea, o bucata de lemn din Sfanta Cruce pe care a fost rastignit Mantuitorul Iisus Hristos donata schitului de catre actualul Mitropolit al Ardealului in 2006.

In schitul de la Paltinis si-a gasit loc de odihna vesnica filosoful si eseistul Constantin Noica, ce si-a petrecut ultimii ani din viata la Paltinis, unde a intemeiat si prima scoala de filosofie impreuna cu alte nume de elita din cultura romana.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Paltinis, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Schitul Paltinis?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.