Vizualizezi pagina obiectivului turistic Schitul Patrunsa din Costesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Costesti, Romania precum: adresa Schitul Patrunsa, cum ajung la Schitul Patrunsa, program Schitul Patrunsa, preturi Schitul Patrunsa, poze Schitul Patrunsa, localizare pe harta Schitul Patrunsa si alte detalii Schitul Patrunsa.

  • Locatie: Costesti, Valcea, Romania

Schitul Patrunsa se afla in Parcul National Buila-Vanturarita, la 7 kilometri de comuna Barbatesti, judetul Valcea si a fost construit in anul 1740, de catre Episcopul Clement al Ramnicului, in amintirea faptului ca aici a fost nascut de mama lui. Aceasta a trecut muntele de frica otomanilor si s-a salasluit la poalele Muntelui Buila, loc numai astazi „Patrunsa”.

De-a lungul timpului, schitul a tot fost abandonat de slujitori. Actuala biserica dateaza din secolul al XIX-lea, iar pictura este lucrata in stil Brancovenesc, cu influente populare.

La schit pot innopta doar barbatii, care primesc masa si cazare in schimbul respectarii regulilor interioare ale lacasului de cult, anume participarea la toate slujbele si abtinerea de la consumul de carne.

Hramurile bisericii sunt: Sfanta Cuvioasa Parascheva, Sfantul Ioan Teologul si Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Costesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Schitul Patrunsa?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.