Vizualizezi pagina obiectivului turistic Schitul Sfanta Maria din Techirghiol, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Techirghiol, Romania precum: adresa Schitul Sfanta Maria, cum ajung la Schitul Sfanta Maria, program Schitul Sfanta Maria, preturi Schitul Sfanta Maria, poze Schitul Sfanta Maria, localizare pe harta Schitul Sfanta Maria si alte detalii Schitul Sfanta Maria.

  • Locatie: Techirghiol, Constanta, Romania

Schitul Sfanta Maria a fost infiintat in anul 1928, pe actuala strada Ovidiu, nr. 5 din statiunea Techirghiol. Initial a functionat sub forma de sanatoriu preotesc, urmand ca in anul 1951 sa fie transformat in schit de maici, sanatoriul fiind amplasat ca anexa.

Biserica schitului poarta hramul "Sfintii Apostoli Petru si Pavel&quot si a fost adusa de la castelul Pelisor.

A fost ridicata pe un plan dreptunghiular, cu peretii alcatuiti din barne de stejar imbinate prin tehnica "coada de randunica&quot.

Exteriorul constructiei este simplu, decorat cu un brau sub forma de funie, ce reprezinta o delimitare simbolica a spatiului sacru. De o importanta deosebita este clopotnita ce are un foisor decorat cu motive geometrice si cruci. Pictura bisericii a fost realuzata in mai multe etape de catre artisti locali, in stil romani tarziu.

Schitul a fost renovat si extins in perioadele 1965 – 1967 si 1975 – 1977.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Techirghiol, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Schitul Sfanta Maria?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

O bisericuta foarte frumoasa, mica si cocheta ce iti aminteste de cele din Maramures. Aici si trait ultimele zile din viata pana in 2011 Parintele Arsenie Papacioc unul din parintii crestini contemporani iubiti de romanii credinciosi.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Casa Daren
Costinesti, Constanta

Vezi pagina unitatii de cazare Casa Daren

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.