Vizualizezi pagina obiectivului turistic Schitul Sfantul Nicolae din Campina, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Campina, Romania precum: adresa Schitul Sfantul Nicolae, cum ajung la Schitul Sfantul Nicolae, program Schitul Sfantul Nicolae, preturi Schitul Sfantul Nicolae, poze Schitul Sfantul Nicolae, localizare pe harta Schitul Sfantul Nicolae si alte detalii Schitul Sfantul Nicolae.

  • Locatie: Campina, Prahova, Romania

Schitul Sfantul Nicolae Slobozia are o istorie zbuciumata, trecand prin numeroase etape, azi apartinand parohiei Sfantul Nicolae din Campina.

Prima mentiune documentara a Schitului Sf. Nicolae Slobozia (o biserica din lemn) a fost la 25 iunie 1714, in hristovul domnitorului Stefan Cantacuzino care innoieste si intareste un hristov mai vechi al Mariei Sale Constantin Voda Brancoveanu prin care scuteste de dari “mosia Sfintei Manastiri de la Campina” ce tinea de Manastirea Sinaia.

Lacasul de cult avea la intrare o piatra de pisanie situata deasupra unui ancadrament de piatra slefuita, elemente refolosite la noua constructie ridicata de Eforia Spitalelor Civile (1857-1858), deoarece biserica lui Damaschin se resimtise foarte mult dupa cutremurele din sec. XIX.

Aceasta cladire a rezistat pana in zilele noastre, fiind inscrisa pe lista monumentelor istorice.

Pictura murala a fost refacuta in ulei in 1915. Actuala casa parohiala dateaza din 0840, fiind construita pe fundatiile staretei lui Damaschin si este cea mai veche casa de locuit din Campina.

La inceputul anilor 1990 biserica veche a devenit neincapatoare si a fost ridicata una noua. Stilul arhitectural este cel traditional muntenesc, cu naos spatios, fiind considerata cea mai frumoasa biserica din ultimii 50 de ani.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Campina, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Schitul Sfantul Nicolae?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Nu credeam ca este schit. Stiam ca este biserica sf. Nicolae din localitatea Campina.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.