Vizualizezi pagina obiectivului turistic Schitul Strambu din Bolintin Vale, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Bolintin Vale, Romania precum: adresa Schitul Strambu, cum ajung la Schitul Strambu, program Schitul Strambu, preturi Schitul Strambu, poze Schitul Strambu, localizare pe harta Schitul Strambu si alte detalii Schitul Strambu.

  • Locatie: Bolintin Vale, Giurgiu, Romania

Schitul Strambu este situat in comuna Gaiseni, judetul Giurgiu. A fost infiintat in secolul al XVI-lea, fiind ctitorie a unuia dintre cei mai importanti dregatori ai lui Neagoe Basarab, Vornicul Draghici Vintilescu din Floresti.

Intr-un document din 1605 emis la Targoviste de Radu Serban, se vorbeste despre Schitul Strambu si despre ctitorul sau, fost mare vornic, care a fost ingropat cu sotia, fiii sai si tot neamul in Sfanta Manastire Strambu (Documente pentru istoria Romaniei, t. I, p. 200).

Biserica aceasta are o insemnatate speciala, nu atat in ceea ce priveste implicarea lui Neagoe Basarab, cat a faptului ca apartine si intregeste tabloul uneia dintre cele mai stralucitoare epoci artistice ale tarii Romanesti, ca unul dintre acele elemente care ne redau “fundalul artistic” din care au putut rasari exceptiile.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Bolintin Vale, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Schitul Strambu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.