Vizualizezi pagina obiectivului turistic Schitul Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul din Lisa, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Lisa, Romania precum: adresa Schitul Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul, cum ajung la Schitul Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul, program Schitul Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul, preturi Schitul Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul, poze Schitul Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul, localizare pe harta Schitul Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul si alte detalii Schitul Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul.

  • Locatie: Lisa, Brasov, Romania

Schitul Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul de la Breaza (sat Breaza, comuna Lisa, judetul Brasov) reprezinta un asezamant monahal ce dainuie de veacuri.

Mai sus cu 100 m de Schitul de la Breaza, spre est, se afla ruinele cetatii lui Negru Voda. Cetatea de la Breaza dateaza de pe vremea domniei lui Negru Voda, prezentand similitudini cu cetatile Poenari si Cetateni din Muntenia.

Existenta a trei asezaminte monahale in apropierea satului Breaza („La Chilii“, „La Poiana“ si „La Fantanita“) este atestata documentar inca din vechime.

Parintele Ioan Naftanaila, intemnitat in inchisorile comuniste timp de 6 ani, a promis ca daca va supravietui, va ridica o biserica. Dupa 1990, cu ajutorul familiei sale, el a reusit sa inalte biserica manastirii.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Lisa, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Schitul Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.