Vizualizezi pagina obiectivului turistic Schitul Vovidenia din Vanatori, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Vanatori, Romania precum: adresa Schitul Vovidenia, cum ajung la Schitul Vovidenia, program Schitul Vovidenia, preturi Schitul Vovidenia, poze Schitul Vovidenia, localizare pe harta Schitul Vovidenia si alte detalii Schitul Vovidenia.

  • Locatie: Vanatori, Neamt, Romania

Schitul Vovidenia este situat in judetul Neamt, comuna Vanatori Neamt, la foarte mica distanta de Manastirea Neamt, la 17 kilometri vest de Targu Neamt si 61 de kilometri nord de Piatra Neamt.

Schitul dateaza din secolul al XVII-lea, fiind rectitorit de catre Episcopul Ioanichie al Romanului, pe locul vechiului schit numit “Slatiorul” sau “Spirea”, cu hramul “Sfantul Ierarh Spiridon”.

Hramul schitului este Intrarea in Biserica a Maicii Domnului (21 noiembrie).

Episcopul Ioanichie ctitoreste aici o biserica de lemn in anul 1751, langa alta mai veche din 1749.

Intre anii 1790-1799 lacasul este reinnoit prin contributia ieromonahului Isaia, egumenul Ioanichie de la Manastirea Bogdana si stolnicul Atanasie Gosan, cu hramul “Intrarea in Biserica a Maicii Domnului”, sau popular “Vovidenia”.

In anul 1849, dupa 100 ani de la constructie, biserica Vovidenia a fost desfacuta si daruita locuitorilor din satul Lunca (comuna Vanatori), in acelasi an incepand construirea actualei biserici de zid, ctitorita intre 1849 si 1853 de egumenii Daniil si Gherasim Miron, sfintita in 1857.

Actuala biserica, cu zid de piatra pastraza de la cea a episcopului Ioanichie catapeteasma si amvonul si are ca principali ctitori pe ieroschimonahii Iosif si Ghenadie, vietuitori ai Vovideniei, si pe staretul de atunci al Manastirii Neamt, parintele Neonil.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Vanatori, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Schitul Vovidenia?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.