Vizualizezi pagina obiectivului turistic Scoala de Arta din Glasgow, Marea Britanie. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Glasgow, Marea Britanie precum: adresa Scoala de Arta, cum ajung la Scoala de Arta, program Scoala de Arta, preturi Scoala de Arta, poze Scoala de Arta, localizare pe harta Scoala de Arta si alte detalii Scoala de Arta.

  • Locatie: Glasgow, Strathclyde, Marea Britanie
  • Adresa: 167 Renfrew St
  • Website: www.gsa.ac.uk/tours
  • Telefon: 0141-353 4526
  • Pret: adult/copil/familie £8.75/7/24
  • Program: 9.30am-6.30pm Apr-Sep, 10.30am-5pm Oct-Mar

Scoala de Arta Mackintosh este un reper esential din Glasgow pentru iubitorii de arhitectura frumoasa. Finalizata in anul 1909, aceasta cladire in stil Art Nouveau a confirmat reputatia designerului Charles Mackintosh, in varsta de 28 de ani, nu doar ca un maestru al exterioriului (grandioasa fatada de vest este dominata de trei bovindouri inalte de 20 de metri, iar ferestrele mai mici de pe fatada de est amintesc de castelele scotiene), ci si ca un designer de interior superb. De un interes deosebit sunt: Cabinetul Directorului, una dintre primele ‘Camere albe’ ale lui Mackintosh; Sala Mackintosh in care au loc intruniri ale Academiei de Arta; Biblioteca si Galeria unicat. Accesul general este intr-o mica masura limitat, deoarece inca mai functioneaza ca scoala de arta. Exista tururi ghidate, dar este indicat sa faceti rezervari din timp. ‘Casa unui Iubitor de Arta’ (‘Art Lover’s House’) a lui Charles Mackintosh reprezinta o alta bijuterie arhitecturala interesanta care prezinta unele dintre cele mai stralucite interioare ale sale. Desi planurile au fost elaborate in 1901, lucrarea a inceput abia in anul 1989.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Glasgow, Marea Britanie? Doresti sa te cazezi in apropiere de Scoala de Arta?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.