Vizualizezi pagina obiectivului turistic Scoala Romaneasca din Cristian, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Cristian, Romania precum: adresa Scoala Romaneasca, cum ajung la Scoala Romaneasca, program Scoala Romaneasca, preturi Scoala Romaneasca, poze Scoala Romaneasca, localizare pe harta Scoala Romaneasca si alte detalii Scoala Romaneasca.

  • Locatie: Cristian, Brasov, Romania

Scoala romaneasca din Cristian este o incapere modesta consemnata in actele vremii ca “scoala”, unde au fost pregatiti elevii pana dupa 1825. Atunci satenii isi permiteau sa-si ridice primul lor edificiu scolar, in coltul estic al curtii bisericesti, insa cladirea a fost demolata o suta de ani mai tarziu.

Se stiu putine lucruri despre invatamantul in limba romana, dar in anul 1783 sunt semnalate deosebiri de vederi intre localnici privind alegerea unui dascal, confruntare urmarita de insusi magsitratul Brasovului.

Castig de cauza va avea Stoica, pe atunci feciorul preotului Bucur Popovici, care va deveni la randul lui dascal si apoi preot, punand la dispozitia scolii o incapere, unde elevii vor invata sa “buchiseasca” cartile bisericesti.

Ulterior, intre 1898 si 1900, se ridica scoala, pe cheltuiala si prin efortul romanilor, aflata azi in imediata vecinatate a casei parohiale ortodoxe.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Cristian, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Scoala Romaneasca?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel Ambient
Brasov, Brasov

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Ambient

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.