Vizualizezi pagina obiectivului turistic Sfinxul Maramuresului din Desesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Desesti, Romania precum: adresa Sfinxul Maramuresului, cum ajung la Sfinxul Maramuresului, program Sfinxul Maramuresului, preturi Sfinxul Maramuresului, poze Sfinxul Maramuresului, localizare pe harta Sfinxul Maramuresului si alte detalii Sfinxul Maramuresului.

  • Locatie: Desesti, Maramures, Romania

Faimosul Sfinx din Bucegi are un frate mai mic in Cheile Tatarului, din Muntii Gutai. Denumit Sfinxul Maramuresului, seamana mai degraba cu un cap de dac, fiind compus din roci de andezit dur, roca greu erodabila”. Sfinxul Maramuresului va fi acoperit de apele barajului Runcu – Firiza, imediat ce acesta va fi pus in functiune.

Un cap uman tip Sfinx, o senzationala creatie a naturii, poate fi admirat in Cheile Tatarului, Muntii Gutai, judetul Maramures, Romania. Rezultat al eroziunii naturale datorita apei de ploaie si vantului, Sfinxul Maramuresan poate constitui o surpriza pentru turistii care viziteaza Cheile Tatarului.

Situate pe raza satului Mara, comuna Desesti, Cheile Tatarului se intind pe o distanta de 0,7 km. Sunt considerate un defileu fierastruit in andezite piroxenice, unic in Romania, motiv pentru care au si fost declarate rezervatie naturala.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Desesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Sfinxul Maramuresului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Pensiunea Vlad
Baia Sprie, Maramures

Vezi pagina unitatii de cazare Pensiunea Vlad

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.