Vizualizezi pagina obiectivului turistic Sinagoga de pe Strada Chei din Brasov, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Brasov, Romania precum: adresa Sinagoga de pe Strada Chei, cum ajung la Sinagoga de pe Strada Chei, program Sinagoga de pe Strada Chei, preturi Sinagoga de pe Strada Chei, poze Sinagoga de pe Strada Chei, localizare pe harta Sinagoga de pe Strada Chei si alte detalii Sinagoga de pe Strada Chei.

  • Locatie: Brasov, Brasov, Romania

Sinagoga de pe Strada Chei reprezinta templul comunitatii evreilor din Brasov, incepand cu anul 1901,data inaugurarii sale. Sinagoga are planul unei bazilici cu trei nave si este realizata in stilul asa numit spaniol comportand elemente decorative gotice (rozasa, ancadramentele ferestrelor si portilor) si romanice.

Sinagoga de pe Strada Castelului

Constuirea unei a doua sinagogi a fost necesara din cauza cresterii numarului de adepti ai cultului mozaic in Brasov. Sinagoga este decorata in exterior cu motive vegetale iar pe fronton, deasupra portalului de la intrare sunt reprezentati doi sfincsi. Aceasta sinagoga este atipica, pentru ca reprezentarea figurilor umane si a celor animale este interzisa in cultul mozaic inca de pe timpul lui Moise.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Brasov, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Sinagoga de pe Strada Chei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

O cladire frumoasa cu arhitectura specifica, dar nu am vazut-o decat pe afara, fireste.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.