Vizualizezi pagina obiectivului turistic Sinagoga din Livorno, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Livorno, Italia precum: adresa Sinagoga, cum ajung la Sinagoga, program Sinagoga, preturi Sinagoga, poze Sinagoga, localizare pe harta Sinagoga si alte detalii Sinagoga.

  • Locatie: Livorno, Toscana, Italia

Sinagoga din Livorno este localizata in Piata Benamozegh, nu departe de Piazza Grande. A fost construita sub forma de cort, de catre arhitectul Angelo Di Castro, fiind finalizata in anul 1962 pe locul sinagogii, care a fost partial distrusa in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial. Marele Duce Ferdinand I a acordat evreilor privilegiul de a trai in orasele Pisa si Livorno, unde au aparut ghetouri, dandu-li-se dreptul de a cumpara proprietati imobiliare.

O sinagoga a fost ridicata in Livorno in anul 1603, proiectata de Claudio Cogorano si Alessandro Pieroni. In anul 1642, evreii au construit o casa de rugaciune, cu doua etaje, dupa proiectul lui Francesco Cantagallina. Din a doua jumatate a secolului al 17-lea, sinagoga a fost dotata cu mobilier. In anul 1700, comunitatea evreiasca din Livorno a cerut Marelui Duce sa-si dea acceptul pentru modernizarea Templului, al carui interior a fost complet demolat si reconstruit, cu galerii pe trei laturi.

Alte lucrari de extindere si mobilare au fost facute in timpul secolului al 19-lea, cu construirea unei noi fatade pe partea de sud. In anul 1926 au fost demolate cele doua cladiri care incadrau sinagoga din secolul al 17-lea. Bombardamentele celui de Al Doilea Razboi Mondial au distrus o parte a templului. Dupa razboi s-a construit o noua sinagoga, a carei constructie s-a finalizat in anul 1962.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Livorno, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Sinagoga?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Cu arhitectura interesanta si moderna si ferestre ca niste ochi magici,Sinagoga din Livorno sub forma de cort este situata in spatele Catedralei.Interiorul este demn de un templu iudaic care se ia la intrecere in ceea ce priveste maretia cu Catedrala San Francesco.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 4 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.