Vizualizezi pagina obiectivului turistic Sinagoga din Targoviste, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Targoviste, Romania precum: adresa Sinagoga, cum ajung la Sinagoga, program Sinagoga, preturi Sinagoga, poze Sinagoga, localizare pe harta Sinagoga si alte detalii Sinagoga.

  • Locatie: Targoviste, Dambovita, Romania

Sinagoga, lacasul de cult al comunitatii evereiesti din Targoviste, de marime medie, este astazi un monument istoric renovat, cu valoare istorica si decorativa importanta. Constructia Sinagogii a inceput in anul 1880, a fost reproiectata si recladita intre anii 1912-1915, pe un teren cumparat de comunitate in anul 1905 de la Municipalitatea orasului, in concordanta cu situatia materiala a comerciantilor evrei.

La intrarea in lacasul de cult se afla o placa cu lista contribuabililor la constructia sa. Comunitatea evreiasca din Targoviste si-a construit biserica, formata din doua corpuri de cladiri unite printr-o arcada boltita, constituind o singura nava. Portalul principal da intr-un vestibul cu fronton arcuit, care tine locul pronaosului la bisericile ortodoxe, unde se afla placa cu donatorii care au facut posibila inaltarea acestui sfant lacas.

Sala mare, sala de adunare, constituie cel de al doilea corp, care pe trei laturi are galeriile locurilor pentru femei. Interiorul este bogat decorat, peretii si plafonul, coloane corintice sustin galeriile de la etaj inconjurate de o frumoasa balustrada. Pe peretele estic se afla chivotul.

In prezent monumentul se afla in folosinta Universitatii Valahia din Targoviste, care a incheiat un contract de comodat pe 20 de ani cu comunitatea evreiasca, folosind spatiile anexe pentru invatamant, muzeu, biblioteca de carte rara. Sinagoga ca atare este folosita ca sala de concerte.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Targoviste, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Sinagoga?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel King
Targoviste, Dambovita

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel King

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.