Vizualizezi pagina obiectivului turistic Situl Arheologic de la Acidava din Piatra Olt, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Piatra Olt, Romania precum: adresa Situl Arheologic de la Acidava, cum ajung la Situl Arheologic de la Acidava, program Situl Arheologic de la Acidava, preturi Situl Arheologic de la Acidava, poze Situl Arheologic de la Acidava, localizare pe harta Situl Arheologic de la Acidava si alte detalii Situl Arheologic de la Acidava.

  • Locatie: Piatra Olt, Olt, Romania

Situl arheologic de la Acidava se afla in localitatea Enosesti, Piatra-Olt si este castru si asezare civila romane, datand din secolele I-III.

Situl a fost construit de legiunea Cohors I Flavia Commagenorum inca din timpul lui Traian, dovada fiind caramizile cu stampila legiunii si de cele patru monede de bronz de la Nerva si Traian.

In urma sapaturilor arheologice au fost identificate cantitati semnificative de ceramica dacica. Numele zonei a fost primit de la o asezare geto-dacica din apropiere, pana acum neidentificata pe teren;

Prin Acidava trecea drumul roman de la Romula, pe valea Oltului, prin Turnu Rosu, spre Ulpia Traiana Sarmisegetusa si Apulum, in Transilvania.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Piatra Olt, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Situl Arheologic de la Acidava?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.